Οι δυσκολίες πολύ μεγάλες λόγω των πολλαπλών απαγορεύσεων για υγιειονομικούς λόγους και η κρατική μέριμνα… άφαντη.

«Μόνο ως σωματείο έχουμε 102 μέλη, δημότες Αθηναίων και οι περισσότεροι από μας έχουμε πολλά χρόνια σ΄ αυτή την τόσο επικίνδυνη  δουλειά, αναφέρει στο Reader.gr  ο γενικός γραμματέας του συλλογικού τους οργάνου Σπύρος Μαγαλιός.  

«Οι πλέον αδικημένοι»

Συγκεκριμένα ο κ. Μαγαλιός εξηγεί: «Δεν έχουμε πάρει κανένα επίδομα, ούτε των 800 ευρώ, ούτε των 600. Είμαστε οι πλέον αδικημένοι αφού την περίοδο της απόλυτης καραντίνας δεν έπρεπε να βγούμε  στους δρόμους – και για τη διασφάλιση της υγείας μας - να μαζέψουμε ένα χαρτόνι ή λίγο σίδερο για να τα πουλήσουμε ένα – δύο ευρώ ενώ και τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα λόγω της ανύπαρκτης κίνησης στην αγορά».

Παράλληλα, τονίζει ότι ύστερα από πολλές και έντονες πιέσεις, αποφασίστηκε τελικώς να τους δοθεί ελάχιστη στήριξη από το ΚΕΔΑ, τον φορέα ενίσχυσης των απόρων.

«Ρακοσυλλέκτες είμαστε, δεν κάνουμε ελεημοσύνη. Έχουμε ΑΦΜ και φορολογούμαστε κανονικά ως επαγγελματίες. Το μόνο που ζητάμε είναι να δώσουν επιτέλους άδεια για το παζάρι μας στον Ελαιώνα ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε ανθρώπινα με την προοπτική ότι θα εκθέσουμε και  θα πουλήσουμε τα προϊόντα μας», δηλώνει με έμφαση. 

Όσον αφορά στην «επόμενη ημέρα για τους ίδιους, αναφέρει ότι «δεν μας έχουν πει, το παζάρι μας ακόμη δεν έχει νομιμοποιηθεί και για την ένταξη μας στα επιδόματα, ούτε κουβέντα. Από την άλλη όμως μας έχουν στείλει χαρτιά από το υπουργείο Υγείας να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα» υπογραμμίζει ο κ. Μαγαλιός και συνεχίζει: «Πείτε μου αν είδατε έναν από ‘μας που να μη φορά μάσκα στη δουλειά του και να μην κρατά αποστάσεις από τον κόσμο. Δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού και κανά δυο φορές μας έκαναν και ελέγχους».