Το ίδιο ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέφεραν ότι  καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά, γι' αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι' αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Με μάσκες και αποστάσεις η Λειτουργία για το Δεκαπενταύγουστο στη Μητρόπολη Αθηνών (pics)

Δεκαπενταύγουστος: «Φοράμε τη μάσκα μας» - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη