Σύμφωνα με το sentra.com.gr, στην Πτελέα της Καστοριάς το μέγεθος του χαλαζιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλο (αρκετά μεγαλύτερο και από ένα καρύδι).

Αποτέλεσμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης είναι οι μεγάλες ζημιές σε οχήματα, σε οικίες (οροφές), περιουσίες και σε καλλιέργειες στην Πτελέα και άλλες περιοχές της Καστοριάς.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται αυτή την στιγμή και η Αστυνομία, ενώ στην Πτελέα βρίσκονται και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος και ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος για να δουν από κοντά τις τεράστιες ζημιές που προκκλήθηκαν.

Μεγάλες ζημιές και στο Κρανοχώρι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ditikostipos.gr, το καλοκαιρινό μπουρίνι που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλές περιοχές του νομού Καστοριάς, αλλά και στην κοινότητα του Κρανοχωρίου συνοδεύτηκε από τρομερή χαλαζόπτωση καθώς το μέγεθος του χαλαζιού ήταν σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ.

Το δυνατό μπουρίνι και η απίστευτη χαλαζόπτωση, σημειώθηκε, περίπου στις 17:00 η ώρα το απόγευμα και άφησαν πίσω τους μεγάλες ζημιές όχι μόνο σε καλλιέργειες, αλλά και σε αυτοκίνητα ακόμα και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, στους οποίους είτε ράγισαν είτε έσπασαν τα πάνελ.

Μάλιστα σε πολλά αυτοκίνητα, έσπασαν τα τζάμια ή έχουν βουλιάξει τα αμαξώματα από το βάρος, το μέγεθος και την δύναμη που έπεφτε το χαλάζι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για της μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί

Φωτογραφίες: Sentra.com.gr και Ditikostipos.gr

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 230 νέα κρούσματα και τρεις ακόμα θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Χάνια: Υπό τους ήχους του ΠΑΣΟΚ έκλεισαν μαγαζί στα Χανιά (vid)