Βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», δείχνουν περίπου 500 άτομα να κάθονται στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, παρά τις συτάσεις των ειδικών, ν’ αποφεύγονται οι συνωστισμοί.

Στο στούντιο ήταν και η πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Ιατρών Νοσ. Αθηνών – Πειραιώς, Μ. Παγώνη, η οποία δήλωσε για τις σκηνές. «Η νεολαία δεν μπορεί να μην διασκεδάσει. Θα μπορούσε να βγει και στην Αγία Παρασκευή και στην πλατεία ανά οκτώ άτομα με μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις και να πιουν το ποτό τους και να διασκεδάσουν. Δεν μπορούν όμως να βγουν όλοι μαζί ο ένας πάνω στον άλλον σε συνωστισμό διότι όταν γυρίσουν σπίτι όπου υπάρχουν και άλλα άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη πλατεία είχε υπάρξει ένταση ανάμεσα σε ομάδα περίπου 400 ατόμων και σε άνδρες των ΜΑΤ, τον περασμένο Μάιο κατά την περίοδο του lockdown.

Συγκεκριμένα εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και είχαν στήσει ένα ιδιότυπο πάρτι με αλκοόλ και μουσική.  Μετά από λίγο έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς επίσης και διμοιρίες της ΥΜΕΤ, απευθύνοντας συστάσεις στον κόσμο να διαλυθεί καθώς παραβίαζαν τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Οι περίπου 400 νεαροί που βρισκόταν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου αντέδρασαν και άρχισαν να πετούν μπουκάλια από μπύρα, πέτρες και οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους στους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες και κρότου λάμψης και μετά από συγκρούσεις διάρκειας περίπου 35-40 λεπτών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα επικράτησε ησυχία στην πλατεία. 

Μάλιστα εν συνεχεία η πλατεία είχε κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση του ιού.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Κρίσιμη μέρα για τα σχολεία –Σήμερα οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Έντονος προβληματισμός των ειδικών μετά τα 284 κρούσματα – «Καμπανάκι» για την Αττική