«Το παιδί μου έχει αρκετά χτυπήματα και κακώσεις στο κεφάλι, ενώ η σπασμένη γνάθος του χρειάζεται χειρουργείο για να επανέλθει», λέει συγκλονισμένη στο Reader.gr, η μητέρα του αγοριού κυρία Βάσω Γαλιατσάτου.

Το Σάββατο το απόγευμα, περιγράφει η κυρία Γαλιατσάτου, παραμονή της γιορτής του, ο 17χρονος πήγε με τους φίλους του στην πλατεία για να πιουν καφέ, όταν «έπεσε» πάνω σε ένα καβγά δύο άλλων αγνώστων παιδιών. Η πλατεία έχει πολύ κόσμο ο οποίος, κατά τη μητέρα του 17χρονου, τους φώναζε να σταματήσουν. 

«Το ίδιο έκανε και γιος μου. Τους είπε “σταματήστε να τσακώνεστε» λέει και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης. «Ξαφνικά ένα άλλο παιδί χτύπησε τον 17χρονο λέγοντας του “ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις, ρε μ... να σταματήσουμε”» λέει στο Reader.gr η κυρία Γαλιατσάτου.

«Το παιδί μου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, έπεσε κάτω και περίπου 20 άτομα άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα», προσθέτει και τονίζει ότι ο γιος της είναι πολύ τυχερός που ζει και δεν έχει μείνει παράλυτος.

Όσον αφορά για την κατάσταση της υγείας του, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για να φύγει το πρήξιμο που έχει στο πρόσωπό του, ενώ εκτός από τις κακώσεις στο κεφάλι και την σπασμένη γνάθο έχει πληγές στην κοιλιά και κατάγματα στα πλευρά.

Δικηγόρος οικογένειας: Πρόκειται για συμμορία που είναι ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή

Με την σειρά της η δικηγόρος της οικογένειας, κυρία Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε στο Reader.gr ότι «είναι μια σκληρή εικοσαμελής συμμορία ανηλίκων η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Γαλατσίου και αποτελεί τον φόβο και τρόμο της περιοχής. Θύμα τους είναι ο ανήλικος δεκαεπτάχρονος που τον  χτύπησαν με μεγάλη βιαιότητα, με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και στα πλευρά. Τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι για τουλάχιστον 10 λεπτά και σταμάτησαν μόνο μόλις κατάλαβαν ότι κάποιοι γονείς που τους αντιλήφθηκαν κάλεσαν την αστυνομία. Το παιδί έχασε τις αισθήσεις τους από τη βιαιότητα των χτυπημάτων και τη βαριά σωματική βλάβη που υπέστη. Μάλιστα αν δεν ήξερε πως να καλύψει τα ζωτικά του σημεία, καθώς γνώριζε πολεμικές τέχνες, δεν θα ζούσε. Το παιδί θα υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο, καθώς έχει υποστεί βαριά βλάβη, ενώ ταυτόχρονα φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα» τονίζει.  

«Οι πράξεις των δραστών  είχαν ως συνέπεια τη βαριά σωματική πάθηση του ανηλίκου λόγω του άκρως επικίνδυνου τρόπου και μέσου τελέσεως της. Με αφορμή την υπόθεση αυτή γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να συζητάμε με τα παιδιά μας γιατί πλέον η βία μεταξύ των ανηλίκων είναι φαινόμενο της εποχής μας. Πρέπει τα παιδιά να μην φοβούνται να μιλήσουν στους γονείς και οι γονείς να καταγγέλουν τα φαινόμενα αυτά στις αρχές. Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση του δικαστηρίου

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκουν και πάλι καταφύγιο πρόσφυγες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν