Αιχμηρές δηλώσεις αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και την παρουσία του «Oruc Reis» στην ανατολική Μεσόγειο, παρόλο που πλέον αποσύρεται, έκανε σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έχω ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί έγινε αυτή η απόσυρση του Oruc Reis για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων της Τουρκίας. Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα ΗΕ και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των έξι μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, θα είναι αρνητικές οι εξελίξεις».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το αν με αυτή τη φράση εννοεί να βυθιστεί το Oruc Reis, απάντησε:

«Βεβαίως, αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία. Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα».

Διαβάστε Ακόμα:

Αντιφατικά μηνύματα από τους Τούρκους για το Oruc Reis

Ο μακρύς δρόμος της αποκλιμάκωσης ως τις διερευνητικές - Ο παρασκηνιακός ρόλος της Γερμανίας