«Την προηγούμενη Παρασκευή ένας συνάδελφος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Δεν έγινε τίποτα από αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του σωματείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Υμηττό και Ηλιούπολη, Γιαννης Μοσχονάς.

«Ξέρετε ότι εμείς σαν εκπαιδευτικοί ξεκινάμε τα σχολεία από 1η Σεπτέμβρη. Τις πρώτες δυο βδομάδες μέχρι να ανοίξει το σχολείο, είμαστε στο σχολείο και κανονίζουμε όλα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να ξεκινήσει η σχολική χρόνια. Μάθαμε την προηγούμενη Παρασκευή ότι ένας συνάδελφος από το 2ο Λύκειο, μετον οποίο μπορεί να έχουμε έρθει και εμείς σε επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Κατευθείαν αυτό που κάναμε σαν σωματείο, ήταν να ζητήσουμε από τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Ο ΕΟΔΥ μας απάντησε ότι δεν προβλέπεται να γίνουν τεστ. Αυτό που προβλέπεται είναι η ατομική ευθύνη, δηλαδή να πάνε οι συνάδελφοι και να κάνουν τεστ. Το δεύτερο κρούσμα εμφανίστηκε την Δευτέρα το πρωί και επικοινωνήσαμε εκ νέου αλλά η απάντηση είναι ακριβώς η ίδια. Μιλήσαμε με τον δήμο της Καισαριανής και η απάντηση τους ήταν ότι πει ο ΕΟΔΥ. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27. Την Δευτέρα με δυο κρούσματα δεν είχε κλείσει το σχολείο» περιέγραψε ο κ. Μοσχονάς.

«Επικοινωνήσαμε αμέσως με τους αρμόδιους φορείς. Στην πορεία προέκυψε και δεύτερο κρούσμα σε καθηγήτρια του 2ου λυκείου. Οι δυο καθηγητές δεν ήταν παρόντες στον αγιασμό. Πρακτικά πιέσαμε πάρα πολύ. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θα το κοιτάξουμε σύμφωνα με την ανάλογη εγκύκλιο και θα αποφασίσουμε ως αρμόδιος φορέας πότε και αν θα κλείσει το σχολείο. Εμείς θέλαμε από την πρώτη μέρα να μην ανοίξει το σχολείο, χωρίς να είμαστε ειδικοί, μόνο από το φόβο για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα

Έξι σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους σε όλη τη χώρα -ένα εκ των οποίων στην Αττική- έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία:

  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Αλεξάνδρεια),
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος), ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος)

Μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία: 

  • 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Καισαριανή), 
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (Πύργος) -στη συγκεκριμένη δομή αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του τμήματος Β5
  • και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ (Ηράκλειο).

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από σήμερα, τι ισχύει για συναθροίσεις και θρησκευτικές τελετές – Αναλυτικά η ΚΥΑ

Με... «ευλάβεια» τηρούν τα νέα μέτρα οι Αθηναίοι – Με μάσκες στα ΜΜΜ, στις λαϊκές αγορές και στις δημόσιες υπηρεσίες