Αυτό προκειμένου να διαπιστώσουν με ποια άτομα είχαν επαφές, εάν υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες και κεντρικός συντονισμός με στόχο την καταστροφή των χώρων του Κέντρου Υποδοχής & Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητηθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κλήσεις ή μηνύματα, ενδεχομένως κι άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στον εμπρησμό της περασμένης Τρίτης. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των έξι συλληφθέντων από ένα βίντεο που τους δείχνει... επί τω έργω, ενώ οι αναφορές που υπάρχουν κάνουν λόγο για περισσότερα από 20 άτομα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στα επεισόδια που ακολούθησαν με στόχο να εμποδίσουν τους πυροσβέστες να σβήσουν τις εστίες.

Έρευνα για «κλειστές» ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κάτι ακόμα που θα εξετάσουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί είναι το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει παρατηρηθεί δραστηριότητας σε «κλειστές» ομάδες που παρακινούσαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια να προβούν σε καταστροφές με «βολικό» άλλοθι την καραντίνα λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για μηνύματα που διαμόρφωσαν κλίμα ακόμη και σε φιλήσυχους αλλά ταλαιπωρημένους ανθρώπους κι συνέβαλαν καθοριστικά στην «έκρηξη» οργής.

Τέλος, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και πρόσωπα που σχετίζονται με «περίεργες» ΜΚΟ. Πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή τους σε αυτές τις «κλειστές» ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.