Ήδη οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν «αγγίξει» τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά ενώ έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.

Ο «Ιανός» θα εγκλωβιστεί στον Πατραϊκό Κόλπο

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Αρνιακού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες και τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όταν ο «Ιανός» θα εγκλωβιστεί στον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα στροβιλίζεται για αρκετές ώρες και θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις γύρω περιοχές.

Πέρα από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα δοκιμαστούν περιοχές από το Αιτωλικό μέχρι τη Ναύπακτο, η Πάτρα, το Ρίο, ο Πύργος, καθώς επίσης και περιοχές της Μεσσηνίας, όπως η πόλη της Καλαμάτας.

Ο «Ιανός» θα εκτονωθεί στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου ενώ στη συνέχεια θα μετακινηθεί με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι πιο ήπια.

150 με 200 τόνοι βροχής ανά στρέμμα

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ιόνιο και το πρωί θα φτάσουν στις παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα δέκα με έντεκα μποφόρ ενώ αναμένεται να πέσουν 150 με 200 τόνοι βροχής ανά στρέμμα.

Ο κ. Αρνιακός προειδοποίησε πως οι ισχυροί άνεμοι θα δημιουργήσουν μεγάλο κυματισμό και συνέστησε σε όσους διατηρούν παραθαλάσσια μαγαζιά, σκάφη και βάρκες, να πάρουν τα μέτρα τους.

 

Διαβάστε Ακόμα 

Κολυδάς στο Reader.gr για τον «Ιανό»: Στο «κόκκινο» η Αττική - Έρχονται «μίνι» κυκλώνες

Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση και την πορεία του