Άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας ώθησαν τους διαμένοντες για ένατη μέρα στο δρόμο προς τη νέα δομή, με τα ΜΑΤ να έπονται χωρίς πάντως να χρειαστεί η επέμβασή τους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

Χρυσοχοΐδης: Οι μετανάστες από την εγκατάλειψη στη φροντίδα

Για επιχείρηση με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σήμερα στη Λέσβο γίνεται το αυτονόητο για μια δημοκρατική, πολιτισμένη κοινωνία. Από τους δρόμους, οι μετανάστες μεταφέρονται στη νέα δομή. Από την εγκατάλειψη στην φροντίδα. Από τους υγειονομικούς κινδύνους και τον κορονοϊό, στην προστασία και τον έλεγχο. Από την αταξία στην τάξη. Μεταφέρθηκαν ήδη 1.000 άτομα. Η επιχείρηση συνεχίζεται ομαλά. Είναι επιχείρηση, πρωτίστως για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά όπως προείπα έχει σαφές ανθρωπιστικό και δημοκρατικό περιεχόμενο.» είπε.

Αρκουμανέας: Πάνω από 50 τα κρούσματα

Σε ειδικό χώρο απομόνωσης πηγαίνουν όσοι μετανάστες βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Έως τώρα έχουν βρεθεί λίγο πάνω από 50 θετικά κρούσματα κορoνοϊού. Όσοι είναι θετικοί πηγαίνουν σε ειδικό χώρο απομόνωσης» είπε ο κ. Αρκουμανέας.

«Είναι μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά επειδή υπάρχει ο χώρος απομόνωσης, το επόμενο διάστημα θα καταφέρουμε να μην έχουμε διασπορά μέσα στη δομή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι περισσότερες μολύνσεις είναι καινούριες. Όλοι κάνουν rapid τεστ, εκτός από τα παιδιά κάτω των 10 ετών».

«Στη νέα δομή έχει μπει το σύνολο των προσφύγων, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το κράτος, καθώς σε 7 ημέρες καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ΚΥΤ για περίπου 10.000 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: 

Κρήτη: Γονιός χτύπησε διευθύντρια σχολείου επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Κορονοϊός: Θετικό βρέφος έξι μηνών στην Αλεξανδρούπολη