Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015 από τις ιταλικές Αρχές και επεκτάθηκαν σε ακόμα 9 χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης υπό την αιγίδα της Europol συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της πενταετούς έρευνας είχαν συλληφθεί ακόμα 84 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί –μεταξύ άλλων- πάνω από 3,8 τόνοι κοκαΐνης και περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ.

Έφοδος και συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία στο πλαίσιο της επιχείρησης προχώρησε στη σύλληψη 2 υπηκόων Αλβανίας, σε περιοχή της Αττικής. Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία, σύμφωνα με το όποιο ήταν επιφορτισμένος με τον συντονισμό των μεταφορών των ναρκωτικών της εγκληματικής οργάνωσης. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κυνηγετικό όπλο, 3.500 ευρώ, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, συσκευή ανίχνευσης συσκευών γεοεντοπισμού (gps), ζευγάρι κιάλια, πλήθος γαντιών, 2 μονωτικές ταινίες και 2 κινητά τηλέφωνα. 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμα

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα - Συνελήφθησαν Γερμανοί αντιεξουσιαστές

Λέσβος: Περίπου 1.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Καρά Τεπέ – Πάνω από 50 τα κρούσματα κορονοϊού