Την είδηση ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου με ανάρτησή του στο Facebook.

Ακόμα όπως προσθέτει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Γλυφάδας, «με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας:

«Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορονοϊό.

Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές έχουν βρεθεί και σε σχολεία άλλων περιοχών όπως η Πετρούπολη και το Κερατσίνι.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: 359 νέα κρούσματα και 9 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ακόμα δύο νεκροί – Κατέληξαν ηλικιωμένοι σε «Ευαγγελισμό» και Πτολεμαΐδα