Τα μέτρα αποφασίστηκαν από την αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 9:00 σήμερα το βράδυ και για χρονικό διάστημα 48 ωρών ισχύει η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου, άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου, λεωφορείων, λοιπών οχημάτων μεγάλου όγκου, καθώς και οχημάτων που έλκουν τροχήλατα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων στο εθνικό δίκτυο 4 νομών

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς τεσσάρων νομών ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Ιανός».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύεται, από σήμερα στις 21:00 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Η Ολυμπία Οδός θα παραμείνει ανοιχτή και θα επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή, δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. «Ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες» τόνισε.

Διαβάστε ακόμα

«Ιανός» - Χαρδαλιάς: Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή – Όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση του κυκλώνα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πτήση από τη Βρετανία δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά