Ο «Ιανός»  βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. 

Δείτε live την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα:

Η επέλαση του «Ιανού» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Ο «Ιανός» θα εγκλωβιστεί στον Πατραϊκό Κόλπο

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες και τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όταν ο «Ιανός» θα εγκλωβιστεί στον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα στροβιλίζεται για αρκετές ώρες και θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις γύρω περιοχές.

Πέρα από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα δοκιμαστούν περιοχές από το Αιτωλικό μέχρι τη Ναύπακτο, η Πάτρα, το Ρίο, ο Πύργος, καθώς επίσης και περιοχές της Μεσσηνίας, όπως η πόλη της Καλαμάτας.

Ο «Ιανός» θα εκτονωθεί στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου ενώ στη συνέχεια θα μετακινηθεί με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι πιο ήπια.

150 με 200 τόνοι βροχής ανά στρέμμα

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ιόνιο και το πρωί θα φτάσουν στις παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα δέκα με έντεκα μποφόρ ενώ αναμένεται να πέσουν 150 με 200 τόνοι βροχής ανά στρέμμα.

Ο κ. Αρνιακός προειδοποίησε πως οι ισχυροί άνεμοι θα δημιουργήσουν μεγάλο κυματισμό και συνέστησε σε όσους διατηρούν παραθαλάσσια μαγαζιά, σκάφη και βάρκες, να πάρουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ στην Αττική με 212 από τα 322 εγχώρια κρούσματα 

Κορονοϊός: 359 νέα κρούσματα και 9 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα