Το έγκλημα έχει διάρκεια, αφού 7 χρόνια μετά από εκείνη την νύχτα φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί βρίσκονται εκτός φυλακής, αναμένοντας την κρίση της δικαιοσύνης που ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Σήμερα το απόγευμα, η Μάγδα Φύσσα, οι φίλοι του Παύλου, η γειτονιά του και χιλιάδες πολίτες δίνουν το παρόν σε μια ακόμη μεγαλειώδη πορεία που ξεκινά από το μνημείο του, στην Αμφιάλη και θα καταλήξει στο κέντρο του Πειραιά. 

Η θυσία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε αφορμή της αντιστροφής πορείας, της Χρυσής Αυγής, που μέχρι τότε έβλεπε τα ποσοστά της να εκτοξεύονται στα ύψη. Η οικογένεια και οι κατηγορούμενοι (σσ. ηγετικά στελέχη της φασιστικής οργάνωσης) περιμένουν την απόφαση του εφετείου που έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Οι μεν γονείς που έχασαν άδικα το παιδί τους προσβλέπουν στην παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, οι δε (πλην του Γιώργου Ρουπακια που έχει παραδεχτεί εν μέρη την ανθρωποκτονία), δηλώνουν αμετανόητοι και άρα έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδιες πράξεις.

Διαβάστε ακόμα

«Η απόφαση του δικαστηρίου ελάχιστη δικαίωση»: Το μήνυμα της οικογένειας Φύσσα για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου