Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής έχουν γίνει μέχρι στιγμής 32 απεγκλωβισμοί πολιτών και 16 αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Λιανοκλάδι και Λουτρά Υπάτης.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στο Λιανοκλάδι, ανάμεσα στους οποίους και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. 

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα στη Στίρφακα, όπου τα ρεύματα παρέσυραν μέχρι και και μάντρες ενώ στο Παλιούρι και το Τρίλοφο οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους.

«Σκληρό» το αποτύπωμα της κακοκαιρίας «Ιανός» στα Λουτρά Υπάτης, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία πλημμύρισαν. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν παιδιά από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, που έχει μετατραπεί σε ποτάμι.Οι αρχές προχώρησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας από το 15ο χλμ στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λουτρά Υπάτης και μέχρι το 24ο, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: lamiareport.gr, tvstar.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο «Ιανός» «έβγαλε» πλοία στη στεριά στην Κεφαλονιά – Εικόνες καταστροφής στα νησιά του Ιονίου

«Ιανός»: Αλλάζει η πορεία του μεσογειακού κυκλώνα - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική