Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν απέκλεισε την επαναφορά του SMS για τις μετακινήσεις εάν αυτό χρειαστεί.

«Η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιστρέφει η τηλεργασία και το κλιμακωτό ωράριο

Επιπλέον μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% των εργαζομένων. Επίσης οι εργαζόμενοι του Δημοσίου θα προσέρχονται σε τρία κύματα (7, 8 και 9 το πρωί) ενώ ευελιξία στην προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων θεσπίζεται και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, σαρωτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν και θα επιβάλλονται κυρώσεις στους εργοδότες των επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζουν τη χρήση μάσκας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου και γι' αυτό ανακοίνωσε επιπλεόν μέτρα στις περιοχές της Αττικής όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο.

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, ορίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους και ορίζεται ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους και κηδείες στην Αττική.

Στους άνω των 65 ετών συστήνεται ο περιορισμός μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες ενώ όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και είναι ασυμπτωματικοί (π.χ. μετανάστες) θα μεταφέρονται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Επίκεντρο η Αττική – Επιβαρυμένο το κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: Στην Αττική τα 164 από τα 339 κρούσματα - Νέα αρνητική πρωτιά για τον νομό