Σύμφωνα με το mouzakinews.gr, ο οδηγός του αυτοκινήτου αγνόησε τη σήμανση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Έκτοτε ο οδηγός αγνοείται και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο αυτοκίνητο υπήρχαν συνεπιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. 

Κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι

Η «επέλαση» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» από την Καρδίτσα είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η γέφυρα «Μπαλάνου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, η κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» έγινε λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ. σήμερα Παρασκευή (19/8) ως συνέπεια της κακοκαιρίας «Ιανός».

Η γέφυρα, η οποία είχε ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου που ανήκει στον Δήμο Μουζακίου από τον δήμο και όλη την Ανατολική Αργιθέα, καθώς και την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Η γέφυρα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα σύμφωνα με αυτοψία που είχαν διενργήσει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλία.

Ωστόσο παρέμενε ανοιχτή προς χρήση από τους οδηγούς όλων των τύπων οχημάτων ενώ σε εξέλιξη ήταν εργασίες για να δοθεί μια πρόχειρη παράκαμψη μέσω της κοίτης του ποταμού και αμέσως μετά να κλείσει για πάντα και να κατασκευαζόταν μία νέα στη θέση της.

Διαβάστε ακόμα

«Ιανός»: Αγριεύει από το βράδυ η κακοκαιρία - «Στο μάτι του κυκλώνα» Αττική, Εύβοια, Ιόνιο και Κυκλάδες

Αλμυρός Βόλου: Τρεις άνθρωποι κρατιούνται από κλαδιά – Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού