Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει η Καρδίτσα από το «πέρασμα» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» αφού οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν γίνει ποτάμια, ενώ σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, ο δρόμος έχει κοπεί στα δύο, όπως για παράδειγμα στο χωριό Αργιθέα (Κνίσοβο).

Στο Μουζάκι Καρδίτσας όπου υπήρξαν και τα σημαντικότερα προβλήματα από την «επέλαση» του «Ιανού», εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος  και εξακολουθεί να αγνοείται μια γυναίκα περίπου 40 ετών όταν επιχείρησε να διασχίσει χείμαρρο με το αυτοκίνητό της.

Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τεράστιες καταστροφές έχει υποστεί το Μουζάκι Καρδίτσας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κατά μήκος του ποταμού Πάμισου, όπου έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και ο οικισμός Μαύρικα Καρδίτσας, όπως και άλλα χωριά της περιοχής με τους πυροσβέστες και του ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν ολονύχτια μάχη για να σώσουν ανθρώπους. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Το απόγευμα της Παρασκευής, εξαιτίας της μανίας του «Ιανού» έπεσε η γέφυρα  «Μπαλάνου» στο Μουζάκι, με αποτέλεσμα να κοπεί η πρόσβαση προς την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο που δημοσίευσε ο Βασίλης Κωστούλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΥouTube, όπου κατέγραψε πλημμυρισμένους δρόμους στην πόλη της Καρδίτσας, καθώς και την εικόνα της καταστροφής από drone.

Ο φωτογραφικός φακός του reader.gr, βρέθηκε στην περιοχή αποτυπώνοντας την εικόνα «αποκάλυψης» που επικρατεί.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί

Διαβάστε Ακόμα:

«Ιανός»: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μακρακώμης

«Ιανός»: Ενεργοποιείται το σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των ζημιών στην Καρδίτσα