Η αγωνία μεγαλώνει για τη 43χρονη που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι. Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητό της, τα ίχνη της εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής. Για τον εντοπισμό της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ.

Σε επίπεδο καταστροφών, υπολογίζεται ότι 5.000 σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στην πόλη της Καρδίτσας και σε 15 χωριά, ενώ 15 γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

«Ιανός»: Βρέθηκε νεκρός ο 62χρονος αγνοούμενος από την Καστανιά Καρδίτσας  

Νεκρός εντοπίστηκε χθες, Κυριακή ο ηλικιωμένος άντρας στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα στην Καστανιά Καρδίτσας. Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας έτσι ανέρχεται σε τρεις νεκρούς. 

Τεράστιες καταστροφές έχει υποστεί το Μουζάκι Καρδίτσας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κατά μήκος του ποταμού Πάμισου, όπου έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και ο οικισμός Μαύρικα Καρδίτσας, όπως και άλλα χωριά της περιοχής με τους πυροσβέστες και του ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν ολονύχτια μάχη για να σώσουν ανθρώπους. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Το απόγευμα της Παρασκευής, εξαιτίας της μανίας του «Ιανού» έπεσε η γέφυρα  «Μπαλάνου» στο Μουζάκι, με αποτέλεσμα να κοπεί η πρόσβαση προς την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο που δημοσίευσε ο Βασίλης Κωστούλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΥouTube, όπου κατέγραψε πλημμυρισμένους δρόμους στην πόλη της Καρδίτσας, καθώς και την εικόνα της καταστροφής από drone.

Διαβάστε ακόμα

«Ιανός»: Από τους ισχυρότερους κυκλώνες των τελευταίων 40 ετών – Ακραία η βροχόπτωση

«Ιανός»: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Μουζάκι