«Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει. Οι άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα και νερό», δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, μιλώντας στο Open.

Ο κ. Στάθης είπε ότι κάποιοι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, δέκα περίπου εξ αυτών χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι' αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν. «Σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να πάνε, έχει αποκοπεί το χωριό, μόνο ελικόπτερο μπορεί να σηκωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάθης.

Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Καρδίτσα – Πλημμύρισαν 5.000 σπίτια – Αγωνία για την αγνοούμενη

Μετρά τις πληγές της η Καρδίτσα από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» που άφησε πίσω του δύο νεκρούς στην περιοχή -ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας- και περιουσίες θαμμένες στη λάσπη.

Η αγωνία μεγαλώνει για τη 43χρονη που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι. Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητό της, τα ίχνη της εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής. Για τον εντοπισμό της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ.

Σε επίπεδο καταστροφών, υπολογίζεται ότι 5.000 σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στην πόλη της Καρδίτσας και σε 15 χωριά, ενώ 15 γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

«Ιανός»: Βρέθηκε νεκρός ο 62χρονος αγνοούμενος από την Καστανιά Καρδίτσας  

Νεκρός εντοπίστηκε χθες, Κυριακή ο ηλικιωμένος άντρας στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα στην Καστανιά Καρδίτσας. Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας έτσι ανέρχεται σε τρεις νεκρούς. 

Τεράστιες καταστροφές έχει υποστεί το Μουζάκι Καρδίτσας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κατά μήκος του ποταμού Πάμισου, όπου έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και ο οικισμός Μαύρικα Καρδίτσας, όπως και άλλα χωριά της περιοχής με τους πυροσβέστες και του ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν ολονύχτια μάχη για να σώσουν ανθρώπους. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Το απόγευμα της Παρασκευής, εξαιτίας της μανίας του «Ιανού» έπεσε η γέφυρα  «Μπαλάνου» στο Μουζάκι, με αποτέλεσμα να κοπεί η πρόσβαση προς την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Διαβάστε ακόμα

«Ιανός»: Εικόνες Μάνδρας στο Φισκάρδο - Η στιγμή που ποτάμι λάσπης «πνίγει» το χωριό

«Ιανός»: Από τους ισχυρότερους κυκλώνες των τελευταίων 40 ετών – Ακραία η βροχόπτωση