«Ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε ότι πιστεύει ότι είναι σε έλεγχο, εγώ δεν είμαι σίγουρος. Είναι παρατήρηση φυσικά απ’ έξω δεν έχω τόσα πολλά στοιχεία όσα έχει ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά η εικόνα και τα πρότυπα που βλέπω δεν μου δίνουν την εικόνα ότι το ελέγχουμε», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μάσκες παντού στο κέντρο της Αθήνας

Ο κ. Δερμιτζάκης πρότεινε οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρείται σε στοές, φανάρια και ουρές. «Είναι ένα μέτρο εύκολο και οριζόντιο και νομίζω θα κάνει τη διαφορά», συμπλήρωσε.

Τηλεργασία στο 80%

Πρότεινε επίσης δραστική αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό προκειμένου να φτάσει στο 80% ή και στο 100%.

«Το μίνιμουμ δεν φτάνει, πρέπει όλοι να κάνουμε το μάξιμουμ. Δηλαδή μια επιχείρηση αν μπορεί να φτάσει σε 80% τηλεργασία να το φτάσει. Πρέπει να είναι και νομικά καλυμμένη αλλά και οι εργαζόμενοι να είναι νομικά καλυμμένοι», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

«Νομίζω ότι δεν θα δουλέψουν τα μέτρα»

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας: «νομίζω ότι δεν θα έχουμε υψηλή συμμόρφωση ώστε να δουλέψουν».

«Μπορεί να δουλέψουν αυτά τα μέτρα. Αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα δουλέψουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να δοκιμάσουμε δυο – τρεις εβδομάδες και βλέπουμε», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέα μέτρα στην Αττική μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Κορονοϊός -Σύψας: «Έχουμε ένα κακό σκηνικό» - «Καμπανάκι» για lockdown στην Αττική