Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το συναγερμό που έχει σημάνει για την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται «ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο».

«Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πάρει «όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

«Είναι προφανές πως σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. 

Εν κατακλείδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξάρσεις των κρουσμάτων αρχικά από τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νησιά, στη συνέχεια στο τέλος Αυγούστου με τισ Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και τα Γηροκομεία και εσχάτως με το ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν και υπογράμμισε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Διαβάστε ακόμα

Πέτσας: 9 μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Νομίζω ότι στην Αθήνα τα πράγματα δεν είναι και τόσο σε έλεγχο