Οι τρεις νεαροί δράστες, φορώντας ιατρικές μάσκες, μπήκαν στο κατάστημα και με... ψαλίδια κλαδέματος έκοψαν τα καλώδια ασφαλείας από ένα λάπτοπ κι ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας άνω των 4.000 ευρώ. Αμέσως μετά επιχείρησαν να φύγουν τρέχοντας, ωστόσο, υπάλληλοι κατάφεραν αρχικά να εγκλωβίσουν εκτός του καταστήματος τον τσιλιάδορο και επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Ακολούθησε συμπλοκή με τα χέρια και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων από τους δύο συνεργούς του κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του καταστήματος καταδίωξε πεζός τα μέλη της σπείρας κι όταν κατάφερε να πλησιάσει τον έναν αυτός γύρισε και του φώναξε: «Κάνε πίσω, θα σε μαχαιρώσω» δείχνοντας του κάτι που έμοιαζε με μαχαίρι.  

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν κοντά στον σταθμό Μετρό Αλίμου τον έναν από τους τρεις δράστες. Όσον αφορά τον δεύτερο, οι αστυνομικοί τον βρήκαν κοντά στο σπίτι ενώ βρήκαν και μικροποσότητα (σ.σ. περίπου 10 γραμμάρια) ακατέργαστης κάνναβης. 

Τέλος, ο τρίτος της σπείρας, παρά την έρευνα στο σπίτι του δεν εντοπίστηκε και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. Όλοι τους είναι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 έως 22 ετών. 

Διαβάστε ακόμα

Το σχέδιο «lockdown» της ΕΛ.ΑΣ. για τον συγχρωτισμό στις πλατείες

Τροχαίο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας με μηχανή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί