Για «υποχρεώτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων» στις επιχειρήσεις που μπορούν να δουλέψουν έτσι, «αναστολή και των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων» αλλά και την ημερομηνία της νέας πλατφόρμας για τα περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή, μίλησε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε χαρακτηριστικά «στο πλαίσιο λήψης μέτρων, στην περιφέρεια Αττικής για να αποσυμφορηθούν ΜΜΜ και χώροι εργασίας προβλέπονται μέτρα προσωρινά και έκτακτα. Υποχρέωση εργοδότη για εξ αποστάσεως εργασία σε ποσοστό 40% εκεί που γίνεται να εργαστούν με αυτό το σύστημα. 

Από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Εξαιρούνται τα θερινά σινεμά. Οι παραστάσεις θα μπορούν να μεταδίδονται με live streaming από την ΕΡΤ. Θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων».

Τέλος, ενημέρωσε και σχετικά με την νέα ιστοσελίδα που θα ενημερώνει τους πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα, την Παρασκευή. Η ιστοσελίδα έχει σκοπό «να μπορεί να ενημερώνεται ο πολίτης για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή και τον βαθμό επικινδυνότητας σε κάθε περιοχή».