Για το επίμαχο στιγμιότυπο που δείχνει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ν' ασπάζεται το χέρι του, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πατέρας Κωνσταντίνος.

«Ήρθε ο κύριος Χαρδαλιάς, τον χαιρέτησε ο κόσμος και ήρθε και σε εμένα, ασπάστηκε το χέρι μου και τον συγχαίρω για τη στάση αυτή».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την απολογία του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι έκλινε προς το ράσο από σεβασμό και δεν φίλησε το χέρι, ο ιερέας απάντησε:

«Εγώ νομίζω ότι το ασπάστηκε το χέρι, είτε έσκυψε από σεβασμό είτε το ασπάστηκε, καλώς έκανε και συγχαρητήρια».

Ακόμα μίλησε για την κατάσταση που επικράτησε στην περιοχή από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» και τις καταστροφές που έχουν δημιουργηθεί:

«Δεν περιγράφονται με λόγια αυτές οι καταστάσεις, ήταν ένα πρωτοφανές φαινόμενο που δεν θυμάται κανένας από τους παππούδες τέτοιο πράγμα. Ζήσαμε βεβαίως στιγμές δύσκολες. Είχαμε δίπλα το ποτάμι, το οποίο βούιζε όλη νύχτα και δεν μας άφησε να κοιμηθούμε το βράδυ της Παρασκευής, μήπως και έχουμε κάποια κατολίσθηση στο Μοναστήρι Οξυάς, το οποίο δεν είναι μοναστήρι με μοναχούς, αλλά μένουμε εντός του, είναι ενορία. Όλα τα άτομα που μεταφέρθηκαν σήμερα μ,ε το ελικόπτερο έμεναν μέσα στο μοναστήρι. Η διακοπή του ρεύματος και του νερού, έκαναν τα προβλήματα πιο δύσκολα».

Σχετικά με τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο δήλωσε:

«Άλλαξε το τοπίο ριζικά, δεν φαίνονται δρόμοι. Έχουν καταστραφεί όλα τα γεφύρια της περιοχής και ζούμε μία κατάσταση δύσκολη. Ήμασταν εγκλωβισμένοι, αλλά μέσα στο μοναστήρι δεν είχαμε κίνδυνο. Δεν έγινε καμία ζημιά εκεί. Λίγα μετρά πιο κάτω δεξιά και αριστερά, υπάρχουν κατολισθήσεις. Δεν γινόταν να μετακινηθείς ούτε με τα πόδια ούτε με τίποτα».

Διαβάστε Ακόμα:

Πυρά Ηλιόπουλου για το... χειροφίλημα Χαρδαλιά: Η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση αφορά μόνο στους πολίτες

«Βηματοδότης»: Έξαλλος ο Μητσοτάκης με τον Κουμουτσάκο επειδή κοινώνησε