«Οι αποστάσεις στα λεωφορεία προφανώς δεν μπορούν να τηρηθούν» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο MEGA.

«Δεν γίνεται να υπάρχει σε κάθε λεωφορείο, σε κάθε μετρό, ένας αστυνομικός. Προφανώς και όσοι μπαίνουν στα ΜΜΜ πρέπει να ακολουθούν τους νόμους», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Οι οδηγοί έχουν λάβει οδηγίες» για τις περιπτώσεις στις οποίες επιβάτες συγκρούονται μεταξύ τους για τη χρήση μάσκας όπως στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη.

Οι οδηγοί σε τέτοια περιστατικά «έχουν κάθε δικαίωμα να σταματήσουν τα λεωφορεία» ενώ «οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα γιατί θα σταματούν συνεχώς λεωφορεία».

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών», επεσήμανε.

Προσλήψεις

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, θα γίνουν προσλήψεις 655 ατόμων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ενώ σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ θα κυκλοφορήσουν 203 επιπλέον λεωφορεία.

«Θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του κέντρου», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τουριστικά λεωφορεία

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τουριστικά λεωφορεία και τους οδηγούς τους, που βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «τα τουριστικά λεωφορεία έχουν χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να μπουν στις αστικές συγκοινωνίες».

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: «Βόμβα» διασποράς στα ΜΜΜ - Συνωστισμός στο μετρό (pics & vid)

Προσλήψεις, λεωφορεία με leasing και αγορά συρμών για ΗΣΑΠ-Μετρό: Τα νέα μέτρα για τα ΜΜΜ