Στους 69 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, την Τρίτη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας μία 55χρονη που είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ και αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας.

Η εικόνα της ΠΟΕΔΗΝ για τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις ΜΕΘ, οι οποίες, σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, έχουν λίστα αναμονής:

  • Θριάσιο: Γεμάτη ΜΕΘ – Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς
  • Αττικόν: Τρεις κενές κλίνες ΜΕΘ – Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς
  • Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 30 ασθενείς σε ΜΕΘ – Άνοιξε νέα ΜΕΘ στη Μονάδα Εμφραγμάτων, η οποία μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα
  • Σωτηρία: Πέντε κενές κλίνες ΜΕΘ – Νοσηλεύονται 23 ασθενείς

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτηρίζει «καταστροφή» την απόφαση για μετατροπή των γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ για COVID-19.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη για την κατασκευή νέων ΜΕΘ στο «Σωτηρία» και το Νοσοκομείο Νίκαιας, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «στο σημείο που βρίσκονται οι εργασίες δεν φαίνεται πιθανόν» να λειτουργήσουν άμεσα. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις κατασκευές νέων ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία.


Εργασίες για την κατασκευή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το 35% των περιστατικών με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι αλλοδαποί προερχόμενοι σε μεγάλο ποσοστό από το κέντρο της Αθήνας.


Εργασίες για την κατασκευή ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Σωτηρία από τους 136 νοσηλευόμενους οι 43 είναι αλλοδαποί, στον «Ευαγγελισμό» από τους 82 οι 31.


Εργασίες για την κατασκευή ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Ο κ. Γιαννάκος ζητά μέτρα εμπιστοσύνης του ΕΟΔΥ προς τους μετανάστες προκειμένου να γίνεται εύκολα η ιχνηλάτηση των επαφών θετικών κρουσμάτων. «Το σκάνε από τα νοσοκομεία επειδή φοβούνται την απέλαση και δεν συνεργάζονται», ισχυρίζεται.

«Το ευχάριστο σήμερα είναι ότι η μεγάλη διασπορά του ιού φαίνεται να είναι στην Αττική», καταλήγει.

Διαβάστε Ακόμα 

Το ΓΝ της Νίκαιας αδυνατεί να δεχτεί άλλα κρούσματα – «Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ» απαντά ο Κοντοζαμάνης

Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία – Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για να γίνουν COVID-19