Μάλιστα, σύμφωνα με το μοντέλο της πρόγνωσης που παρουσιάζει με σχεδιαγράμματα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Σάββατο, κυρίως για τα νησιά του Ιονίου  -τα οποία επλήγησαν ήδη από τον μεσογειακό τυφώνα «Ιανός»- την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόνησσο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης στην πρόγνωση του για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι αναμένεται πολύ μεγάλος όγκος νερού στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου, η δυτική ηπειρωτική χώρα, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και στην πορεία της κακοκαιρίας η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής αποτυπώνονται στους πέντε επόμενους επισυναπτόμενους χάρτες (μετά τον πρώτο χάρτη με τα βαρομετρικά συστήματα).

«Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέλιξη που αποτυπώνεται στους τελευταίους τρεις επισυναπτόμενους χάρτες», επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης

Διαβάστε Ακόμα 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Σύψας: Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική - Οι επτά λόγοι που προκαλούν ανησυχία