Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στενός φίλος του Κουμανταρέα, ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε μέσα στα αίματα τον άτυχο συγγραφέα στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του.

 « Είχαμε συναντηθεί στις 8 το βράδυ για φαγητό κοντά στο σπίτι του. Εκεί ο Μένης μου είπε ότι είχε κάποια συνάντηση μετά, έλαβε τηλεφώνημα αλλά δεν ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Μου είπε ότι θα ανέβαινε για λίγο στο σπίτι του για να πάρει τα φάρμακά του, ήταν άρρωστος. Έπασχε από καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα θα έμπαινε στο νοσοκομείο και δεν ήξερε αν θα έβγαινε ….Ανέβηκε στο σπίτι, αλλά καθυστερούσε κι εγώ ανησύχησα. Του τηλεφωνούσα αλλά δεν απαντούσε. Πήγα και πήρα τα κλειδιά του σπιτιού του από την κουνιάδα του. Όταν άνοιξα την πόρτα με έναν συγγενή του θύματος, καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι είχε γίνει. Οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές. Ο Μένης ήταν στο κρεβάτι νεκρός ανάσκελα, είχε αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια…Κανένας δεν περίμενε ότι θα αντίκρυζε ένα τέτοιο θέαμα», είπε ο μάρτυρας. 

Στην κατάθεσή του, ο φίλος του Μένη Κουμανταρέα υποστήριξε ότι το θύμα είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο, με τον οποίο γνωρίζονταν 10 χρόνια και του έδινε συνεχώς χρήματα. 

Πρόεδρος: Πήγαιναν καλά τα πράγματα σε αυτή τη σχέση μέχρι τέλους;
Μάρτυρας: Όχι υπήρχαν κάποιοι διαξιφισμοί, κάποιες εντάσεις δεν ξέρω που οφείλονταν. Ο Μένης μου είχε πει ότι του τηλεφωνούσε ο κατηγορούμενος συνέχεια και του ζητούσε χρήματα και πως δεν ήξερε τι να κάνει. Του είπα να σταματήσει να τον συναντά.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο πρώτος κατηγορούμενος «θα έφθανε σε αυτή την κίνηση, όχι τη δολοφονία, αλλά ακόμη και να σπρώξει έναν  άνθρωπο στα 83 του, έναν άνθρωπο που έχει καρκίνο και τον είχε βοηθήσει οικονομικά τόσες φορές. Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα. Περίμενε με το συγκατηγορούμενό του τέσσερις ώρες στο ισόγειο της πολυκατοικίας για να γυρίσει ο Μένης... Πράγμα που σημαίνει ότι το είχαν υπολογίσει. Οι δυο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν και σχεδίασαν πως θα επιτεθούν».

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον τέσσερα χρόνια για απόπειρα ληστείας. 

Η δίκη συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.