Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και περαστικοί από τη Λεωφόρο Αμαλίας είχαν δει το τραμ να διασχίζει τη γραμμή  με προορισμό την αφετηρία των συρμών στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται δοκιμαστικά δρομολόγια αντίθετης φοράς των συρμών, με σκοπό να εξεταστεί η στατικότητά τους έτσι ώστε – εφόσον διαπιστωθεί η ανθεκτικότητα στις πλάκες που καλύπτουν τον Ιλισό -  σύντομα το τραμ να τεθεί στη διάθεση του επιβατικού κοινού.

Το χρονικό της διακοπής στη γραμμή «Κασομούλη – Σύνταγμα»

Ήταν Οκτώβριος του 2018 όταν οι συρμοί του τραμ διέκοψαν τα δρομολόγια προς και από το Σύνταγμα, εξαιτίας, της καθίζησης της γραμμής στο τμήμα της Καλλιρόης που περνά πάνω από τον Ιλισό.

Τότε κανείς δεν περίμενε ότι η αρχικά προσωρινή διακοπή  της κυκλοφορίας των συρμών στη γραμμή Κασομούλη (Νέος Κόσμος)  - Σύνταγμα, θα περνούσαν τρία χρόνια και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί.

Μια επισκευή που η υλοποίηση της ή μη πέρασε από «χίλια κύματα» αφού μεταξύ των σκέψεων που υπήρξαν κατά καιρούς στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο της οριστικής κατάργησης του συγκεκριμένου τμήματος του δικτύου των τραμ. 

Κάτι το οποίο ευτυχώς δεν έγινε πράξη, αφού πρυτάνευσε η λογική και το κόστος μιας πολύ μεγάλης ζημιάς στα έσοδα και κατά συνέπεια τον ισολογισμό, της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Reader.gr