Ταυτόχρονα στα 200 περίπου ανέρχονται τα σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά από καταλήψεις.

Οι μαθητές των οποίων οι καταλήψεις συκοφαντήθηκαν ως «κινητοποιήσεις κατά της μάσκας» ζητούν αντίθετα από τα φημολογούμενα περισσότερα μέτρα, τάξεις με λιγότερους μαθητές, καθαριότητα και συνολικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. 

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια.

Μάλιστα, μαζί με τους μαθητές θα είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ τονίζει πως απαιτεί τα εξής μέτρα:

  • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών - 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
  • μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί
  • σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
  • με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Την ίδια ώρα, τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού (είτε όλη η σχολική μονάδα, είτε τμήματα) έχουν αυξηθεί σε 94. Αναλυτικά, οι πίνακες με τις μονάδες που παραμένουν και σήμερα κλειστές, όπως τις έχει αναρτήσει το υπουργείο Παιδείας:

Διαβάστε Ακόμα

«Καμπανάκι» της ΠΟΕΔΗΝ για την Αττική: «Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ

Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία – Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για να γίνουν COVID-19