Με τις καταλήψεις να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, σε όλη την Ελλάδα, οι συγκεντρωθέντες διεκδίκησαν επίλυση του ζητήματος με την πολύωρη χρήση της μάσκας. Για την ακρίβεια, ζητούν μείωση διδακτικών ωρών, επαρκή διαλείμματα, μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας.

Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές ζητούν την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για να μεταφερθούν σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα, καθώς και ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

Επίσης στα αιτήματα περιλαμβάνεται η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το συντονιστικό μαθητών υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του πως με τα χρήματα που δόθηκαν για την αγορά των μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, θα μπορούσαν να προσληφθούν 300.000 καθηγητές σε έναν χρόνο.

Η ανακοίνωση του συντονιστικού μαθητών:

«Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη “με το καλημέρα” σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός. Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων. Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Εισαγγελείς, ορισμένοι διευθυντές και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν εδώ και τώρα να προσπαθούν να μας τρομοκρατούν. Δημοσιογράφοι στα κανάλια διαστρεβλώνουν τα αιτήματα μας, μας παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”. Εμείς ξέρουμε πως ο σκοπός του αγώνα μας είναι δίκαιος και για αυτό θα τον συνεχίσουμε. Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν και πρέπει να είναι στο πλευρό μας».

Διαβάστε Ακόμα 

«Πότε θα γίνει το lockdown;»

Κορονοϊός – Βατόπουλος: Δεν είναι μοιραίο γίνει lockdown