Ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο ενός lockdown μέχρι στιγμής.

Αναφορικά με την επιβολή νέων μέτρων, ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε πως πρέπει αρχικά να διαπιστωθεί αν αυτά που έχουν ληφθεί ήδη αποδίδουν και περί το τέλος Σεπτεμβρίου «θα έχουμε καλύτερη εικόνα» για την πορεία της νόσου.

«Αν δεν αποδώσουν κι αυτά (σ.σ. τα μέτρα) εξυπακούεται πως θα πάρουμε περισσότερα», συμπλήρωσε.

Επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε πως η Αττική είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού καθώς συγκεντρώνει το 40% με 60% των ημερήσιων κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σχολίασε πως όπου υπάρχει συγχρωτισμός δημιουργείται και μία εστία διασποράς, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής, συμπλήρωσε.

Παράλληλα με την ενίσχυση του ΕΣΥ, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα rapid tests, ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα.

Διαβάστε Ακόμα 

«Πότε θα γίνει το lockdown;»

Κορονοϊός – Βατόπουλος: Μπορούμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown