Παρότι ο 42χρονος είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά υποστηρίζοντας ότι απλά είχε φιλική σχέση με τον γνωστό και ως «φαντομά», είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη (σ.σ. 12 χρόνια και 10 μήνες), ενώ είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, στις 21 Οκτωβρίου 2014 είχε συλληφθεί εκ νέου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς ετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλλες, παραβιάζοντας τους όρους της αποφυλάκισης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε νοίκιασε το «κρησφύγετο» στην περιοχή της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του. Εντός του οικήματος είχε συλληφθεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί του.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος μάλιστα συχνά - πυκνά προχωρούσε σε δημόσιες παρεμβάσεις με διαδικτυακά κείμενα όπως η ανοιχτή επιστολή προς τον Νίκο Μαζιώτη.


Η πολυκατοικία που έγινε έρευνα στο Κουκάκι

Όσον αφορά τον 38χρονο, ανήκει και αυτός στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί στο Πανόραμα Εύβοιας για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα των Ψαχνών.

Μάλιστα, η σύλληψη του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ είχε γίνει και πορεία αλληλεγγύης από αντιεξουσιαστές στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Η απόφαση, πάντως, του δικαστηρίου ήταν αθωωτική λόγω αμφιβολιών.

Τέλος, η 36χρονη γυναίκα είναι σύντροφος του 38χρονου και δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. στο παρελθόν.

Όπλα και εκρηκτικά 

Στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έχουν εντοπιστεί όπλα και εκρηκτικά. 

Στην στην οδό Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι εντοπίστηκε «γιάφκα», ενώ ανάμεσα στα ευρήματα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ζελατινοδυναμίτιδα.


Η πολυκατοικία στο Κουκάκι

Σύμφωνα με πληροφορίεςέρευνα έχει πραγματοποιηθεί και σε χώρο επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη. 

Όσον αφορά στην οργάνωση στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων, είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που από το τέλος του 2013 και μετά έχει «πρωταγωνιστήσει» στο ένοπλο ανταρτικό πόλεως.

Διαβάστε Ακόμα

Αντιτρομοκρατική: Όπλα κι εκρηκτικά σε γιάφκα στο Κουκάκι - Χειροπέδες σε συνεργό του Παλαιοκώστα

Βρέθηκε σορός γυναίκας στην Καρδίτσα