Βασικό αίτημα των γιατρών είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Βρισκόμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος (κορονοϊού) και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο Σύστημα Υγείας ζορίζεται», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης» και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με "εντέλλεσθε" για 10 και 15 εφημερίες το μήνα δεν θωρακίζεται το δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα.

Στα αιτήματα είναι να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, η τέλεση μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ κορονοϊού.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτη Ρετζου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στην αρχή είχαμε 17 κρεβάτια για COVID-19, τώρα πολύ λιγότερα. Οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς ο ευαγγελισμός δέχεται περίπου 25 ασθενείς με κορονοϊό την εβδομάδα. Το σύστημα κοντεύει να φτάσει στα όρια του, ωστόσο δεν έχουν οι προσλήψεις που θα έπρεπε, ειδικά δε μόνιμο προσωπικό».

Διαβάστε Ακόμα 

«Πότε θα γίνει το lockdown;»

Αλλαγές στη θητεία: Προς διζωνικό σύστημα 9 ή 12 μηνών