Στο διάγγελμα που έκανε προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεσμεύτηκε ότι 100 λεωφορεία θα μπουν σε κίνηση από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι χρειάζονται περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια, ενώ τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα μπουν σε κίνηση ακόμα 400 λεωφορεία.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για τα ΜΜΜ:

«Η Πολιτεία, από την πλευρά της, δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη. Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία. Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την άλλη εβδομάδα θα μπουν στα αμαξοστάσια 100 λεωφορεία του ΚΤΕΛ και ως το τέλος Οκτωβρίου άλλα 100 του ΚΤΕΛ, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία προμήθειας 300 αστικών λεωφορείων με τη διαδικασία του leasing .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, στις αρχές του νέου έτους επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Κατόπιν εντατικών προσπαθειών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό επιταχύνεται:

  • Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
  • Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά:

Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα.

Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουμε φτάσει να κυκλοφορούν 1.100

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 30%

Μέχρις τέλος Νοεμβρίου έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 53%

Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 89%

Παράλληλα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχύνουμε την παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου

Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους.

Δεν ξεχνάμε όμως πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά».

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός – Πέτσας: Θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ - Περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι - Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για lockdown