Το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν του το ρατσιστικό στοιχείο, με το οποίο το θύμα ζητούσε να αξιολογηθεί το αδίκημα και επέβαλλε τη συγκεκριμένη ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν για «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Η Ήβη Καίσερλη κατήγγειλε πως την ξυλοκόπησαν επειδή είχε αντιδράσει στα χλευαστικά σχόλια των κατηγορουμένων και υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλο λόγο που κάποιος θα μου πετούσε ένα μπουκάλι στην πλάτη την ώρα που περνούσα από μπροστά του. Επειδή έχω ερωτηθεί πολλές φορές γι αυτό, επιτρέψτε μου να ξέρω καλύτερα πώς είναι κάποιος να σε υποτιμά γι αυτό το λόγο. Φαίνεται από τον τρόπο που σε κοιτάζει, από τις λέξεις που χρησιμοποιεί για να σου απευθυνθεί και από τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρέπει να τις επιτρέπουμε και να θεωρούνται κανονικότητα». 

Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως σε καμία περίπτωση δεν υποκινήθηκαν από ρατσιστικά κίνητρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του ενός, Θανάση Τζίκα και οι δύο πλευρές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέλη συλλογικοτήτων βρέθηκαν το πρωί στα δικαστήρια για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ήβη Καίσερλη και στον αγώνα κατά της τρανσφοβίας και κάθε μορφής ρατσισμού και σεξισμού.

«Σε ένα κόσμο που επικρατεί ατομικισμός, η κοινωνική απάθεια και αποστασιοποίηση, προτάσσουμε την αλλαγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού συλλογικότητες των Χανίων, όπως το «Κοινωνικό Στέκι-Στέκι μεταναστών Χανίων», η «Ρόζα Νέρα», οι «Έμφυλες Αταξίες», το «Κραχ Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων», οι «Αλογόμυγες», ο Α.Α.Σ. «Ασπάλαθος», η Αντιμιλιταριστική Συλλογικότητα «Καναίμα» και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα.

Φωτογραφία: Instagram 

Διαβάστε Ακόμα 

Πορεία διαμαρτυρίας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Η Άννα Βίσση κυκλοφόρησε τραγούδι για τον Ζακ Κωστόπουλο