Ο Captain Covid-19 εμφανίζεται σε ένα από αυτά «σίγουρος» πως τα μικρά παιδιά δεν θα υπακούσουν στους κανόνες για τις μάσκες και θα μπορέσει να συνεχίσει ανενόχλητος την καταστροφική του δράση.

Τα βίντεο έχουν στόχο την κριτική ένταξη της φιλοσοφίας υγιεινής και ασφάλειας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω κατάλληλων και σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων που θα διευκολύνουν την κατανόηση και υιοθέτησή τους.

Το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), συνεργάστηκαν συνδυάζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τους στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα και δημιούργησαν τον Captain Covid-19.

Το πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο: