Πρόκειται για έναν 82χρονο ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στον «Ευαγγελισμό», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχαν χάσει τη «μάχη» με τον κορονοϊό δύο ακόμη ασθενείς ηλικίας 80 και 61 ετών σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης. Ο 61χρονος αφγανικής καταγωγής νοσηλευόταν από τις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Εξάλλου για τον αριθμό των διασωληνωμένων που τις τελευταίες μέρες μειώνονται σταθερά κλήθηκε να απαντήσει χθες ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Υπάρχει μια εξάρτηση με τον αριθμό των θανάτων. Αν φτάναμε τους 200 διασωληνωμένους, πιθανότατα θα βλέπαμε και περίπου 15 θανάτους ημερησίως». 

Συνέχισε λέγοντας «Το γεγονός ότι είδαμε πολλούς θανάτους δεν σημαίνει ότι γι αυτό αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι. Μπορεί να μιλάμε για παροδική μείωση. Για να πούμε ότι αυτό οφείλεται στα μέτρα που παίρνουμε τώρα, είναι ενθαρρυντικό αλλά είναι ακόμα νωρίς». 

«Θα έχω τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασωληνωθεί την Δευτέρα. Αυτή την ώρα νοσηλεύονται περίπου 600 άνθρωποι σε κρεβάτια». Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης πήρε τον λόγο για να διευκρινίσει σχετικά:  «Μέχρι χθες 459 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες ΜΕΘ και 176 ήταν το σύνολο των νοσηλευομένων στις ειδικές κλίνες ΜΕΘ, αρνητικής πίεσης κλπ».

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Captain Covid 19: Σειρά animated videos για μαθητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (vid)