Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα διαφημιστικό του Σάκη Ρουβά για την Mercedes που αναρτήθηκε στα social media. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, εμφανιζόταν να μπαίνει σε μια παρκαρισμένη Mercedes στο Ηρώδειο. 

Η διαφήμιση δεν έτυχε των καλύτερων σχολίων από τους χρήστες των social media οι οποίοι άρχισαν να ρωτούν πιεστικά, για το ποιος αδειοδότησε τη συγκεκριμένη διαφήμιση στον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου. Η ανάρτηση «κατέβηκε» μετά τις αντιδράσεις, όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Μια μέρα μετά τις αναρτήσεις, θέση πήρε και το υπουργείο Πολιτισμού. Στην ανακοίνωσή του τονίζει συγκεκριμένα ότι η διαφήμιση «δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης» και πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών «θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου: «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση φωτογραφίας στα social media του τραγουδιστή να παρκάρει μία Mercedes στο Ηρώδειο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».