«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό», διευκρίνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65άρηδες» τόνισε και εξήγησε ότι.«αν γίνει lockdown, θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη». «Δεν θέλω να μιλώ για lockdown για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία», ανέφερε.

Όσον αφορά για τη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα, στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα είναι χρήσιμα, όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε ο κ. Σύψας. «Είμαστε κάτω από την 100ή θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους», επεσήμανε.

Για τα τεστ εξήγησε ότι «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός, από τα 800 τεστ που είχαμε τον Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά και παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Ακόμα ένας θάνατος – Κατέληξε 76χρονος στον Ευαγγελισμό

Κορονοϊός - Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Αρνητικό και το τρίτο τεστ στα μέλη του πληρώματος