Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα που κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος, υποστήριξε κατά την τετράωρη απολογία του με των 42 σελίδων υπόμνημά του αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή, ότι από την πλευρά του δεν υπήρχε καμία παράλειψη.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών αλλά και ότι ουδέποτε ζητήθηκε από τους έχοντες την αρμοδιότητα η εκκένωση του Δήμου για την οποια ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος ο μηχανισμός.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ψινάκης δήλωσε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.»

Ο συνηγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε πως : «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.»

Από την πλευρά του ο δεύτερος συνήγορος του πρώην Δημάρχου, Δημητρης Κουσιουρής σημείωσε ότι: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Ακολουθούν Δούρου - Μπουρνούς

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά κατηγορούμενων εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, από τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνιέρη που χειρίζεται την δικογραφία, ο  Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.