Η Αθηνών-Σουνίου στο ρεύμα προς Σούνιο θα κλείνει στις 20:00 από σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και για τις επόμενες 15 μέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στη σήραγγα «Λουμπάρδα», στις γνωστές και ως «Τρύπες του Καραμανλή».

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από τις αρμόδιες υπηρεσίες πως διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στο δοµικό σύστημα της σήραγγας.

Ύστερα από γεωτεχνική αξιολόγηση εκτιμήθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια αν συνεχιζόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Μετά από σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής προχωρά στις παρακάτω  έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας της Ε.Ο.91 από Αθήνα προς το Σούνιο, στο οδικό τμήμα αυτής που περιλαμβάνει την περιοχή της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή) και καταλήγει στο Σούνιο.
  • Η προσπέλαση διερχόμενων επί της Ε.Ο.91 οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν. Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ. Μαρίνας.
  • Για την έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών στον προτεινόμενο εναλλακτικό οδικό άξονα, έχει εγκατασταθεί σχετική σήμανση σε κρίσιμους οδικούς κόμβους ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ και YABANAKI.

Για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίζεται η συνεχής αναγραφή σχετικών μηνυμάτων στις πινακίδες των δρόμων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα ανέβει και σχετικός χάρτης στο site της Περιφέρειας.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Μετρό για κρούσμα σε οδηγό

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε τα 800 κρούσματα τη μέρα το Δεκέμβριο αν δεν πάρουμε νέα μέτρα»