Ο φωτισμός της Ακρόπολης έχει αντικατασταθεί από θερμό και ψυχρό λευκό χρώμα, ενώ χάρη στις εναλλαγές της έντασης και τη led τεχνολογία, αναδεικνύονται κατάλληλα ο Ιερός Βράχος, τα τείχη και τα μνημεία.

Η σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ που ανέλαβε το έργο, εργαζόταν εντατικά περίπου ένα χρόνο για αυτό το αποτέλεσμα.

Ο φωτισμός του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η φωταγώγηση έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.

«Να μην αφήσουμε καμία σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση.

«Η Δημοκρατία και οι αρχές της κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας καθώς κάποιοι αμφισβητούν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φέρει ισότητα και δίκαιη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία. Απαιτούν και ανάδειξη εκείνων των πλευρών που θα οδηγήσουν στον αναστοχασμό των δημοκρατικών κανόνων. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα και με το νέο τρόπο γνωριμίας μας με την Ακρόπολη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Να επανενταχθεί στη σύγχρονη καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδος. Ο πρακτικός στόχος ήταν διττός. Από τη μία πλευρά να αναδειχθεί ο χώρος με τον όγκο και τη γεωμετρία του» σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πριν από τρία χρόνια ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μια νέα ευρωπαϊκή κυριαρχία και όσα μεσολάβησαν επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά της.

«Προβλήματα δεν μπορούν να απαντηθούν μεμονωμένα παρά με τη συνεργασία όλων των χωρών και των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου μας που είναι η κοινή μας πατρίδα. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε τα κρίσιμα στοιχήματα των καιρών μας αν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» σχολίασε.

«Να μην αφήσουμε καμία σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης αλλά να τις αγκαλιάσουμε με ακόμη περισσότερο φως που αιώνια θα εκπέμπει μέρα και νύχτα η Ακρόπολη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: 354 τα νέα κρούσματα – 78 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Παγώνη: Να φοράμε μάσκες παντού, αλλιώς έρχονται σκληρότερα μέτρα