Ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, που έχει σημανεί συναγερμό στους ειδικούς, ξεπερνά τα 40 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας και υποστήριξε ότι κάποιοι νοσηλευτές, φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους ,να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ, από χθες το βράδυ, στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Το πρωί της Πέμπτης ασθενοφόρα ξεκίνησαν επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων από το γηροκομείο σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική. Ειδικότερα, έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας των ηλικιωμένων.

Οργισμένος Τσιόδρας έξω από το γηροκομείο με τα κρούσματα: Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημα, η Αθήνα δεν πάει καλά

Εμφανής ήταν η οργή του Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με τη νέα συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διασπορά σε χώρους τέτοιους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Πάντα σε τέτοιους χώρους που υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς το 80% είναι κατακεκλιμένοι, καταλαβαίνετε ότι είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά. Η Αθήνα όμως δεν πάει καλά». 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Κηδεία-υγειονομική «βόμβα» έφερε τα έκτακτα μέτρα στη Θήβα - Πήγαν τουλάχιστον 200 άτομα

Κορονοϊός: Στήνουν πάρτι σε απομονωμένες βίλες της Αττικής - Οι περιοχές και ο τιμοκατάλογος