Στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας περιγράφεται πότε ένας μαθητής θα παίρνει απουσία η οποία θα προσμετράται στο σύνολο των απουσιών και μάλιστα θα λαμβάνεται υπόψη και για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Επίσης, περιγράφονται και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση:

  • Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. 
  • Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  • Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. 
  • Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Κεραμέως: Είμαι ανοιχτή στον διάλογο 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως όσοι δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση «θα παίρνουν απουσία κάθε μέρα».

«Θα αποδεχόμαστε πως είναι αποδεκτό να γίνεται κατάληψη δημόσιου κτηρίου;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε μιλώντας στο MEGA πως είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων: «είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να συζητήσει».

Αναφερόμενη στα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Διαβάστε Ακόμα 

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία - Τι αλλάζει στις εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων