Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λευκίμμη Σουφλίου στον Έβρο, πλέον έχει φτάσει στο δάσος της Δαδιάς, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο ενισχύθηκαν περαιτέρω με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ και πλέον επιχειρούν 129 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε για την εικόνα της φωτιάς:

«Είναι μία δύσκολη νύχτα εδώ στη Λευκίμμη Σουφλίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες, φαίνεται ότι έχουμε ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο, το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως με την προφύλαξη του δάσους του εθνικού πάρκου της Δαδιάς. Εκεί έχουμε εστίες. Εκεί δίδεται η μάχη από πυροσβέστες, από μηχανήματα του στρατού, του δήμου, ιδιωτών, υπάρχουν δασεργάτες. Το δασαρχείο είναι εδώ δίπλα μας και το πιο σημαντικό έκαναν πολύ σοβαρή δουλειά τα εναέρια μέσα, τα οποία το απόγευμα έδωσαν κυριολεκτικά, μία μάχη με τη φωτιά. Θεωρώ ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε ξανά τη συνδρομή τους. Θα είναι μία δύσκολη νύχτα, έρχονται και από άλλες περιοχές πυροσβέστες και ειδικά τα πεζοπόρα τμήματα που θα μπορέσουν ειδικά στις δύσβατες περιοχές να επέμβουν και να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς».

Με πληροφορίες από e-evros.gr