Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πλακιωτάκης, χαρακτήρισε την «Αλκμήνη» ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να ξεκαθαρίσει η λειτουργία αρκετών ΜΚΟ, για τις οποίες είχαν υπάρξει στο παρελθόν υπόνοιες.

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών της χώρας μας» ανέφερε για την επιχείρηση που έγινε με τη συνεργασία της ΕΥΠ με το λιμενικό σώμα και τις αστυνομικές αρχές. 

«Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, οπότε περιμένουμε περισσότερα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας» επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν θέτω το ζήτημα των ΜΚΟ σε οριζόντια βάση. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η λειτουργία αρκετών ΜΚΟ. Υπήρχαν υπόνοιες στο παρελθόν.  Πρέπει όμως να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έρθουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες». 

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξε ρεκόρ μείωσης κατά 98% των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019. «Ουσιαστικά έχουμε σφραγίσει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και αυτό οφείλεται στη μεγάλη αποτελεσματικότητα των μελών του Λιμενικού Σώματος».

Τέλος, υπογράμμισε ότι μέσα από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και 800 για την επόμενη προγραμματική περίοδο ενισχύεται το λιμενικό σώμα με επιπλέον επιχειρησιακά μέσα και συστήματα για την θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας, ενώ έχει αυξηθεί και η οργανική δύναμη του σώματος.

Διαβάστε ακόμα

Επιχείρηση «Αλκμήνη»: Οι «περίεργες» ΜΚΟ, οι διακινητές και ο ρόλος της ΕΥΠ 

Λέσβος: Μέλη ΜΚΟ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Βαρύτατο το κατηγορητήριο