Το συγκεκριμένο περιστατικό, λαμβάνει χώρα, μόλις λίγες μέρες αφότου ένας 55χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, είχε κακοποιήσει άγρια τον σκύλο του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα που προχώρησε σε καταγγελία, περίπου στις 8:30 επί της οδού Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νικαίας, είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο και τον σκύλο του τρία τετράγωνα μακριά να σέρνει το λουρί του.

Ο μάρτυρας έτρεξε για να τον συνδράμει νομίζοντας ότι έπεσε και τότε διαπίστωσε, όπως είπε στο ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σ' ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε το ζώο στα πλευρά. Μάλιστα το μένος του ήταν τέτοιο που τρύπησε τον πνεύμονα του ζώου.

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε, την ίδια στιγμή που ένας άλλος γείτονας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με σιδερένιο σκουπόξυλο.

Όπως καταγγέλλει ο αυτόπτης μάρτυρας οι δύο τους δεν σταμάτησαν μέχρι να έρθει η αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μετά από δύο κλήσεις. Ο ένας πέταξε το σκουπόξυλο και απομακρύνθηκε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για το περιστατικό και ο άλλος πήρε τον σουγιά, τον έβαλε στην τσέπη του και πήγε στο σπίτι του. 

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του, ωστόσο ο φερόμενος ως δράστης, δεν άνοιγε, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει γιατί τον αναζητούν. Τότε ήρθε η σύζυγός του, η οποία είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, και άνοιξε την πόρτα του γκαράζ και μπήκε μαζί της και ένας αστυνομικός. Ο αστυνομικός έπεισε τον φερόμενο ως δράστη να βγει από το σπίτι και ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία. 

Η σύζυγός του τον δικαιολογούσε, έλεγε στους αστυνομικούς ότι «το κωλόσκυλο φταίει που επιτέθηκε».

Σύμφωνα πάντα με τους γείτονές του, ο άνδρας κυκλοφορεί μονίμως με σουγιά και ανέφεραν ότι είχαν δει το σκυλί στη γειτονιά λίγη ώρα πριν το περιστατικό και ήταν εξαιρετικά φιλικό με τα άλλα ζώα αλλά και τους ανθρώπους, ενώ ακόμη και μετά τον τραυματισμό του ήταν πολύ συνεργάσιμο.

Όπως τονίζουν γείτονες του φερόμενου ως δράστη, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα. Μάλιστα μετά την έλευση της αστυνομίας και την καταγγελία που βρισκόταν σε εξέλιξη, ο φερόμενος ως δράστης απειλούσε τους αυτόπτες μάρτυρες λέγοντας: «Εγώ έχω πάντα πάνω μου σουγιά γιατί έχω κακούς γείτονες και πρέπει να προσέχω».

Το σκυλί μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου χειρουργήθηκε και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το σκυλί φορούσε μπλε λουρί, είναι λευκού χρώματος και μεγαλόσωμο και ίσως το αναζητά κάποιος.

Διαβάστε Ακόμα:

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό

Θαλλασοδάνεια: Στον Άρειο Πάγο ο νόμος περί «ασυλίας» των τραπεζικών στελεχών